dimarts, 9 d’agost del 2022

INICIEM LA COL.LABORACIÓ AMB NOUS PROJECTES A ETIÒPIA

Us volem agrair la vostra participació en el darrer Dissabte Solidari de Castelldefels, i aprofitar per informar-vos dels nous projectes amb els que estem col.laborant a Etiòpia, i, per tant, del destí de totes les vostres quotes i aportacions.

.                             

Per tal d’abaratir despeses, i aconseguir que fins el darrer cèntim del que recaptem en les activitats en les que participem arriba al país, i va destinat a projectes relacionats amb la infància i la maternitat, estem col.laborant amb Homac Fundación (http://homacfundacion.com/), que fa anys que treballa a Etiòpia, i compta amb una important xarxa de suport al territori. Homac Fundació és una organització apolítica i no lucrativa, inscrita en el registro de fundacions de la Generalitat de Catalunya en octubre de 2004.

Més concretament, estem ajudant a finançar dos projectes: un relatiu a la detecció i solució quirúrgica del prolapse uterí que pateixen moltes dones al país, i l’altre un centre d’acollida per a mares en situació precària.

Respecte el primer, el prolapse uterí es dona quan els músculs i els lligaments de la pelvis s'estiren i es debiliten i, en conseqüència, l'úter llisca per la vagina i pot sobrepassar-la. Afecta especialment a dones post-menopàusiques que han viscut diversos parts vaginals.


                           

En zones rurals és molt freqüent a causa de parts domiciliaris sense assistència, a tenir múltiples fills, a realitzar dures tasques físiques fins i tot en el post-part. Quan l'úter sobrepassa la vagina, els símptomes son diversos, a més de notar un pes, provoca problemes d'orina i infeccions freqüents, i fins i tot llagues. En aquests casos el tractament es quirúrgic i retorna la qualitat de vida al pacient.

En el mes de juliol vam procedir a finançar, amb 3250 euros, les operacions que en aquest camp s’estant portant a terme, a l'hospital rural d'Attat, en el marc d’un programa de Homac Fundación, de detecció de dones amb aquest problema en la seva zona d'influència, i de la seva solució quirúrgica. El govern paga un terç de la intervenció i hospitalització. Els altres dos terços els han d’assumir les pacients, que normalment no tenen recursos per a fer-ho. El cost de cada intervenció ronda els 100 euros, pel que la nostra aportació podrà arribar a 32 dones en aquesta greu i fàcilment solucionable situació.

Pel que fa al centre d’acollida per a mares en situació precària, també gestionat per Homac Fundación, aquest va entrar en funcionament a finals del 2016.

S’ubica en un terreny que l'Església catòlica té a Kofele, sota la tutela de la prefectura de Robe, a Oromo.

La casa consta de quatre habitacions, un menjador i un bany comú, així com una cuina independent on s’elaboren formatges amb la finalitat d'aconseguir ingressos que ajudin al seu manteniment.

També compten amb un hort d’uns 200 metres quadrats i un pou d’aigua no potable. Tot això permet que puguin cultivar alguns dels aliments de la seva dieta.

El centre acull a dones i nens en risc d'exclusió i cobreix les seves necessitats bàsiques.

El juliol d’enguany vam procedir a fer una aportació també de 3250 euros a aquest projecte, pel que esperem pugui continuar a ple rendiment i ampliant, cada cop més, la seva capacitat.

Tot això només és possible gràcies a tots vosaltres, així que, una vegada més, gràcies, gràcies i gràcies! Gràcies per recolzar, any rera any, la nostra entitat i fer possible aquesta col.laboració que hem engegat en aquests dos projectes de Homac Fundación que avui us presentem! Us anirem informant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada