dijous, 24 de novembre del 2016

MIRACLE OR MIRAGE? MANUFACTURING HUNGER AND POVERTY IN ETHIOPIA

Mesos de protestes i malestar civil han abocat Etiòpia a una severa crisi política. A més, un nou informe de l'Institut Oakland posa en dubte el mite, nascut els darrers anys, que el país sigui el nou "Lleó Africà". A "Miracle o miratge? fabrincant la gana i la pobresa a Etiòpia", l'informe que us presentem, s'exposa com esquemes de desenvolupament autoritaris han perpetuat els cicles de pobresa, la inseguretat dels aliments, i han marginat als ciutadans més vulnerables del país. 
Per exemple, un objectiu clau del govern és convertir Etiòpia en un dels productors més grans de sucre del món. Diversos projectes estan en curs, incloent el Projecte de Kuraz, a la vall d'Omo, que inclourà fins a 5 fàbriques de sucre i 150,000 hectàrees de las plantació, que dependrán d'una presa per a la seva irrigació. Els estudis demostren que aquesta presa podría reduir el cabal del riu Omo fins a un 70%, amenaçant la subsistència de 200.000 etíops i 300.000 keniates, que depenen de la pesca i l'agricultura al voltant d'aquest recurs hidrogràfic.
"Miracle o miratge?" explica l'impacte mortal de les plantacions de sucre i cotó durant la segona meitat del s. XX.
Emprant proves quantitatives, l'informe també detalla com les plantacions ja establertes, han sigut menys profitoses que altres tipus d'explotació més tradicional i menys agressiva, i ha causat despeses ambientals massives, com l'esgotament de recursos tan vitals com l'aigua. 
No us el perdeu!


Trobareu l'informe complet al següent enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada