diumenge, 15 de gener del 2017

EL TEFF D'ETIÒPIA


El teff és una espècie de planta herbàcia anual de la família de les poàcies de llavor comestible que s'assimila als cereals. És nadiu de l'Altiplà d'Etiòpia, on es conrea principalment. El seu nom es troba lligat per una etimologia popular al radical etíop ṭff, "perdut", a causa de la mida petita dels grans.
Des del punt nutritiu té característiques interessants, ja que conté molta fibra alimentària i ferro, a més de proteïna especialment nutritiva i calci.  A tot això cal afegir que és adient per les persones celíaques perquè, encara que conté gluten, el gluten del teff no conté la porció α-gliadina que provoca la malaltia.
És famós pel pa que es fa amb la seva farina, la injera, aliment bàsic de la dieta etíop. 
És un aliment molt important a Etiòpia i Eritrea, i el problema és que, en els darrers temps ha esdevingut un producte preuat per altres països.



Si voleu saber més sobre les propietat d'aquest aliment bàsic de la dieta etíop, no us deixeu perdre aquest article.

http://www.playgroundmag.net/food/descubierto-supercereal-lleva-siglos-alimentando_0_1895810420.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada